Wat biedt Eigenwijs?

Babymassage

Er is niets fijner dan je kleintje te zien genieten en ontspannen. Babymassage is een mooie manier om hechter te worden met je kindje. Bovendien ondersteunt het het groeihormoon, de spijsvertering en het slaappatroon. Het is een prachtige manier om je (pasgeboren) kindje goed te leren kennen.

Tijdens een cursus van 4 sessies leer je als ouder alle handgrepen van de Shantala Babymassage. Daarnaast leer je samen met je kindje ontdekken welke houdingen hij/zij prettig vindt. Ook is er ruimte voor vragen over de (motorische) ontwikkeling van je kindje.

Autissage

Dat kinderen met autisme niet goed contact kunnen maken is een veel gemaakte vergissing. Kinderen met autisme maken op een andere manier contact en kunnen op hun wijze veel profijt hebben van een massage bij Eigenwijs. Middels Heppie massage® en diverse technieken vanuit de sensorische integratie therapie leren kinderen ontspannen, lichamelijke grenzen aangeven en bepaalde sensaties te herkennen en benoemen. Voor ouders kan dit een fijne manier zijn om lichamelijk contact met hun kind te mogen maken.

Draagconsulten

Waar het in Afrikaanse landen eerder regel dan uitzondering is om je kindje te dragen, is het in Nederland een groeiende trend om je kindje in een draagdoek of draagzak bij je te dragen. Het dragen van je kindje heeft veel voordelen voor zowel de lichamelijke- als de sociaal-emotionele ontwikkeling. Echter, het verkeerd gebruiken van een draagdoek of draagzak kan ook nadelige gevolgen hebben voor jezelf en voor je kindje. Bij Eigenwijs leer je tijdens een fysiotherapeutisch draagconsult de juiste techniek en de do's en don'ts  omtrent het dragen.

Sherborne

sherborneDe bewegingspedagogiek van Sherborne wordt bij Eigenwijs toegepast bij kinderen met autisme of wanneer er (vermoedelijk) problemen zijn op het gebied van hechting (bijv. bij adoptie). Door middel van (samen) bewegen wordt er gewerkt aan zelfvertrouwen, het vertrouwen in de omgeving en aan de band tussen ouder en kind. Kinderen leren door middel van Sherborne hun eigen lijf beter kennen, waarbij een positieve bewegingservaring met vooral veel plezier voorop staat.

Begeleiding aan huis

Dagelijkse handelingen/vaardigheden zoals afwassen, boodschappen halen, een spelletje spelen of huiswerk maken, zijn in veel gezinnen routines die zonder nadenken worden uitgevoerd. Wanneer dat in jullie gezin niet zo vanzelfsprekend is (bijv. door een beperking/stoornis van één van de kinderen), kan de hulp van Eigenwijs worden ingeroepen. Afhankelijk van de situatie/hulpvraag kunnen vaardigheden met het kind geoefend worden middels de ABA methode (Applied Behaviour Analysis). Door jarenlange ervaring zijn er in de meeste gevallen bij Eigenwijs genoeg 'Tools' aanwezig om het kind/gezin de begeleiding op maat aan te kunnen bieden. 

Ouder & kind activiteiten

Eigenwijs biedt meerdere ouder & kind activiteiten aan. Samen met je kindje wat quality time doorbrengen. Alleen of in een groepje. Thuis of op locatie. De mogelijkheden zijn, net als de zorg bij Eigenwijs, breed. Massage, babygym en draagdoekdans worden standaard aangeboden door Eigenwijs, maar als er andere wensen zijn op dit gebied denk ik graag met jullie mee!